Jotain uutta ja jotain vanhaa

Kauneutta, hyvinvointia ja hidasta elämää, jossa olemme läsnä niin itsellemme, kuin lähellämme oleville – tätähän me kaikki tavoittelemme.

kuvia Hannele Aalloksen kirjoitukseen. Photographer: Ninni Lahti
Tyyni kuin järven pinta

Todellisuus on usein toisenlainen: Kiire. Menneessä tai tulevassa eläminen ja elämän epätasapaino ovat arkitodellisuutta. Mikä avuksi?

kuvia Hannele Aalloksen kirjoitukseen. Photographer: Ninni Lahti
Kiire ei minnekään.

Aromaterapia auttaa jaksamaan!

Aromaterapiahoito tarjoaa yhden ratkaisun katkaista kiire ja tulla läsnäolevaksi itselleen. Aromaterapia – kasveista saatavien eteeristen öljyjen käyttäminen ihmiskehon hoitamisessa –  on vuosituhansia vanha hoitomuoto, jossa yhdistyvät erikoishierontatekniikan ja eteeristen öljyjen hoitavat vaikutukset.

Rauhallisella rytmillä tehty hieronta ja eteeristen öljyjen aito, puhdas tuoksu antavat todellisen slow life -kokemuksen.

Ammattitaitoisesti tehtynä hoito on aina kokonaisvaltainen ja samalla yksilöllinen. Hoitaja valitsee juuri sinun tarvitsemasi eteeriset öljyt tekemällä alkukartoituksen sinua haastattelemalla.

kuvia Hannele Aalloksen kirjoitukseen. Photographer: Ninni Lahti
Kamomillasaunio kätkee sisälleen sinisen salaisuuden.

Mielenkiintoinen hoitokokemus

Eteeriset öljyt vaikuttavat haihtuessaan välittömästi hajuaistin kautta aivojen limbiseen järjestelmään. Tuoksut ja niistä nousevat mielikuvat ja muistot voivat olla yllättävänkin voimakkaita.

Ihoon ja verenkiertoon imeytyessään eteeriset öljyt antavat kokonaisvaltaisesti mieltä ja kehoa hoitavan pitkäkestoisen vaikutuksen.

Neurokosmetiikkaa

Yksi kosmetiikkateollisuuden trendeistä on ollut viime vuosina neurokosmetiikka.

Belinda Carli, Director of Institute of Personal Care: ”Neurokosmetiikka tähtää hyvään oloon ja ihon hyvinvointiin minkä seurauksena ihosolujen ikä pitenee ja niiden puolustuskyky paranee. Neurologinen stimulointi tähtää johonkin uuteen kokemukseen ihossa.”

Aromaterapia, jos mikä on neurokosmetiikkaa! Se, mitä neurokosmetiikalla tavoitellaan, on saavutettavissa aromaterapiahoidoilla ja eteerisillä öljyillä.

kuvia Hannele Aalloksen kirjoitukseen. Photographer: Ninni Lahti
Ja tietysti aromaterapiassa on myös jotain sinistä.

Tiedettä ja taidetta

Eteeristen öljyjen mieltä ja kehoa hoitavat vaikutukset on voitu myös tieteen keinoin dokumentoida viimeisten vuosikymmenien aikana. Tieto, joka on kokemusperäisenä siirtynyt sukupolvelta toiselle vuosituhansien ajan eri puolilla maapalloa, on tieteen keinoin analysoitu ja dokumentoitu. Suomessa ansiokasta tutkimustyötä eteeristen öljyjen parissa ovat tehneet professori Raimo Hiltunen ja dosentti Yvonne Holm Helsingin Yliopistossa.

Aromaterapiahoidot ovat käsin tehtyjen hoitojen taidetta. Taltuta sinäkin vaikkapa kevätväsymys nauttimalla aromaterapiahoidosta!

 

Hannele Aallos

P.S. Sinistä aromaterapiassa löytyy aidosta kamomillan ja siankärsämön eteerisestä öljystä.


Kauneuskoulutus Baroquen valmennusohjelmassa on myös aromaterapia-kurssi. Valmennusohjelmaamme pääset tutustumaan täältä

—–

Suomessa aromaterapian kosmetologeille tunnetuksi teki 1980-luvun puolivälissä opetusneuvos Riitta Salmi. Ensimmäiset aromaterapiaa tekevät kosmetologit ovatkin Riitta Salmen oppilaita.

Viralliseen opetusohjelmaan kosmetologin tutkinnossa aromaterapia tuli 1990-luvulla.

Kosmetologien lisäksi aromaterapiaa Suomessa tekevät myös aromaterapeutin koulutuksen saaneet henkilöt. Aromaterapeutteja Suomessa kouluttavat Suomen aromaterapialiiton valtuuttamat kouluttajat.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *